Výstřižek

900-koňová dodávka ve sprintu porazila Ferrari California T i Teslu Model S – video

19. 7. 2016 • Novinky, Zábava

Občas se na internetu objeví nějaké video, ve kterém to elektromobil ve sprintu natře nějakému legendárnímu benzinovému stroji typu Porsche či Lamborghini. Většinou je v hlavní roli vůz Tesla Model S a ani tady tomu není jinak, jen má roli spíše vedlejší. Druhým hrajícím je Ferrari California T a hvězdou je dodávka Vito od Mercedesu.

Tato dodávka je poháněna elektrickou energií a její elektromotory dokáží produkovat výkon 900 koní. Otázka, proč úpravce vložil elektrické ústrojí do dodávky, je jednoduchá – je v ní spousta místa pro velké množství baterií a elektromotory. I navzdory vyšší hmotnosti a horší aerodynamice, než mají soupeři, je ve sprintu tato nodopovaná dodávka zašlape do země. Vždyť z nuly na stovku zrychlí za pouhé 3.08 sekundy.

Její rivalové přitom nejsou žádné laciné ořezávátka. Ferrari California T má TwinTurbem přeplňovaný osmiválec 3.9-litru, který produkuje výkon 560 koní a točivý moment 755 Nm. Váží 1.8 tuny. Stovku zvládá za 3.5 sekundy a jede až 317 km/h. Naopak elektrický protivník Tesla Model S P85D má lehce přes 700 koní, 930 Nm, stovku za 3.5 sekundy a jede rychlostí až 258 km/h. Hmotnost je však téměř 2.2 tuny.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz