128804c3-2020-vw-t-roc-cabriolet-spy-shots-2

Volkswagen T-Roc bez střechy? To není vtip

9. 10. 2018 • Novinky

Se šokující informací ohledně příchodu modelu T-Roc bez střechy přišel Volkswagen již začátkem tohoto roku. Pak se nedělo dlouho nic a o T-Rocu Cabriolet se přestalo mluvit. Jenomže on skutečně vznikne, Volkswagen ho již testuje a k vidění bude příští rok…

Doposud jediný vůz v tomto segmentu, Range Rover Evoque Cabriolet zrovna moc vysokých čísel prodejů nedosahuje. Volkswagen si ale stejně stojí za svým, a T-Roc Cabriolet jde tedy do finále. Prodeje by měly začít koncem roku 2020 a vedle modelu T-Roc R doplní kompletní nabídku rodiny T-Roc. Zdali v budoucnu po vzoru Volkswagenu Golf VI přibude také T-Roc R Cabriolet prozatím nevíme, úplně bychom to ale nevylučovali.

A proč T-Roc Cabriolet vlastně vznikne?
S odchodem poměrně úspěšeného modelu Eos chybí Volkswagenu v nabídce jakýkoliv kabriolet. A to se vedení značky nelíbí – už kvůli historickému hledisku, kdy Golf Mk1 Cabrio v podstatě spoluzakládal tento segment.
Nový Golf Mk7.5 jako kabriolet nevznikne, a tak se fabrika, která vyráběla otevřenou verzi nejúspěšnějšího modelu nižší střední třídy (v minulé generaci Golf Cabrio Mk6) a nyní vyrábí SUV Tiguan znovu přestaví.

Výroba T-Roc Cabrio bude v Osnabrucké továrně odstartována v polovině roku 2020 a první vozy se k zákazníkům dostanou ještě koncem téhož roku. Spekuluje se zároveň, že už první T-Roc Cabrio přijde rovnou jako hybrid se spalovacím motorem 1.5 TSI Evo a elektromotorem. Jaká budou skutečná fakta se ale ještě necháme překvapit.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz