Ferrari 458 Italia Twin-turbo

4. 1. 2011 • Ostatní

Úpravce sportovních automobilů, Underground Racing, dnes zveřejnil několik fotografií jejich nejnovějšího počinu, úpravy řídícího ústrojí modelu Ferrari 458 Italia.

Společnost si řekla, že vozu chybí pár koní navíc a pustila se do díla. Zákazník má možnost výběru ze dvou provedení. První se skládá z přidání dvojice turbodmychadel s proměnnou geometrií lopatek ke stávajícímu pohonnému ústrojí.  Druhou a dražší možností je objednávka zcela přepracovaného motoru V8 s taktéž Twin-turbem,  přeprogramovanou 7-mi stupňovou převodovkou a závodním podvozkem. Na první pohled je vidět, že se úpravce zabýval především funkční stránkou. Do designu vozu příliš nezasahoval. Zaujmou nás především černě lakovaná, 5-ti paprsková kola o rozměrech 19 palců a bílý lak celého automobilu.

Cenu ani parametry upravených motorů Underground Racing bohužel nezveřejnil. My pro připomenutí dodáme, že základní Ferrari 458 Italia, jež je nástupcem slavného modelu F430, pohání vidlicový osmiválec o objemu 4,5litru, který dokáže vyprodukovat 419kW (570 koní) a 540Nm točivého momentu. Díky tomu je vůz schopen zrychlit z nuly na 100km/h pod 3,4 vteřiny a maximální rychlost přesahuje 325km/h. Na spotřebu vozů této kategorie se příliš nehraje avšak, zde je spotřeba v kombinovaném cyklu přijatelných 13,7l/100km. Cena základního provedení začíná na částce 160 tisíc Euro bez daní.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz