Představena edice Lexus LFA Nürburgring

24. 2. 2011 • Novinky

Přestože Lexus edici LFA Nürburgring představil už na jaře loňského roku, oficiální premiéra proběhne až letos při příležitosti 81. Ročníku ženevského autosalonu. A, že se bude na co dívat, dokládá i rozsáhlá fotogalerie vozu.

Limitovaná edice čítající pouhých 50kusů, tedy 10% celkové produkce, obsahuje nové aerodynamické prvky z uhlíkových vláken, včetně většího předního spoileru se splitterem a velkého zadního přítlačného křídla. Změny se dotkly i poháněcího ústrojí. 4,8litrový desetiválec má nově výkon 419kW (570 koní). Tedy sice jen o 10 koní navíc, přesto však díky jinému převodování šesti-rychlostní sekvenční převodovky, má vůz lepší pružné zrychlení. Z nuly na 100km/h dokáže vystřelit za 3,7 vteřiny a maximální rychlost je 325km/h.

Podvozek je oproti standardní verzi snížen o dalších 10mm a desetipaprsková kola z lehkých slitin obouvají nové závodní pneumatiky. Zákazník, který se rozhodne vůz v této exkluzivní edici pořídit, získá poukaz na řidičský kurz a volný vstup v délce jednoho roku na závodní trať na Nürburgringu.

Bližší technické informace budou zveřejněny na autosalonu v Ženevě, včetně ceny, která by měla přesáhnout částku 400.000 dolarů.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz