1987871639628032311

Alpina B4 Bi-Turbo Cabrio odhalena!

22. 2. 2014 • Novinky, Tuning

Německý úpravce Alpina, který vyrábí v podstatě luxusnější a rychlejší deriváty sériových bavoráků, vypustil do světa malou ochutnávku nové B4 Bi-Turbo Cabrio v podobě jednoho oficiálního snímku. Máme se tedy na co těšit…

B4 Cabrio je samozřejmě postaveno na základu BMW 435i Cabrio, avšak jak už je u Alpiny zvykem, změnilo se několik věcí.

V prvé řadě se podíváme na design. Ten Alpina klasicky pozměnila k obrazu svému – tedy k tradičnímu stylu, který zahrnuje bodykit s novým předním i zadním nárazníkem, odtrhovou hranu na víku kufru a především perfektní 20″ kola, která se stále drží tradičního designu. Alpina však nezapomíná ani na čtveřici koncovek výfuků, které jsou už také samozřejmě tradicí.

Náhled do interiéru pak dá majiteli také určitý pocit exkluzivity. Zde se to však příliš nepřehánělo a tak se můžete těšit na nový volant Alpina, modrou přístrojovou desku, loga Alpina na lištách dveřních prahů, nově čalouněné sedačky a v neposlední řadě koberečky. No a pak také několik emblému značky Alpina.

Nejvíce nás ale bude zajímat motor. Původní agregát R6 3,0 TwinPower Turbo dostal nové sání, kompletní výfuk a řídící jednotku. Výsledkem je pak výkon oslnivých 410 koní (301 kW) a točivý moment rovných 600 Nm!

Tento vůz samozřejmě posílá sílu na zadní kola skrze geniální osmistupňový automat ZF, díky kterému dokáže Alpina B4 Cabrio zrychlit na 100 km/h za “e///Mkových” 4,5 sekundy a maximálně můžete uhánět dokonce až šílených 301 km/h! Spotřeba by přitom při klidné jízdě měla průměrně činit pouhých 8 litrů na 100 kilometrů jízdy.

Alpina B4 Bi-Turbo Cabrio půjde do prodeje už na jaře a její základní cena startuje na 74 800 Eurech, což je něco málo přes 2 040 000,- Kč.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz