mercedes C kombi 14

Mercedes-Benz třídy C kombi oficiálně představen [video]

21. 5. 2014 • Novinky

Na nové kombi třídy C se čekalo s velkým napětím, vždy šlo totiž o velmi praktický vůz s perfektním zpracováním. Nová generace narostla téměř do všech směrů, na délku o 96 mm na celkovou hodnotu 4702 mm, rozvor náprav narostl o 80 mm na nynějších 2840 mm. Mercedes tvrdí, že se sedanem má kombi společné jenom přední partie, od B sloupku jde o úplně jiný vůz a podle fotek a videa to tak opravdu vypadá.

Hodně místa přibylo i v interiéru, vzadu máte nyní o 45 mm více místa na nohy a všech 40 mm o které auto narostlo do šířky uvnitř určitě poznáte. Více místa najdete v kufru, celková kapacita narostla o 5 litrů na 490 litrů se zvednutými zadními sedáky, při jejich sklopení pak naložíte až 1510 litrů zavazadel. Zadní lavice je dělená v poměru 40/20/40 a opěradla lze sklopit elektronicky z kufru. Za příplatek můžete získat elektronické sklápění a vyklápění dveří kufru a nebo rovnou automatický systém, který vám kufr otevře při mávnutí nohou pod zadní částí vozu.

I přes nárůst rozměrů nová generace C kombi shodila 65 kilogramů a za příplatek můžete mít v tomto segmentu poprvé vzduchové odpružení Airmatic s funkcí automatického udržování světlé výšky. Motorová paleta je shodná se sedanem, stejně jako pohon zadních nebo všech kol. Na výběr tedy budou naftové i benzínové pohonné jednotky a dva hybridy spojené s benzínovými motory. Do prodeje se nové C kombi dostane ještě letos v září.

YouTube Preview Image

 

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz