3

Nové Audi Q7 – úspornější, lehčí, bezpečnější

14. 12. 2014 • Novinky

Audi dnes oficiálně vypustilo fotografie a informace o nové Q7. No, vypadá velice zajímavě, BMW X5, Mercedes – Benz GL a Range Rover by se měli mít na pozoru! Auto je lehčí, výkonnější, úspornější a hlavně mnohem bezpečnější!

Audi Q7 oproti předchůdci zhublo celých 325 kilogramů! Ano, čtete správně. To znamená, že jako jediné auto ve své kategorii se dostalo pod dvě tuny, teď váží krásných 1 995 kilogramů, s benzínovým motorem dokonce 1 970 kilogramů. Podle logické úvahy by to znamenalo, že auto se docela zmenšilo, ale není tomu tak. Pořád je to docela velký kus auta, na délku měří 5 050 mm, na šířku 1 970 mm, na výšku 1 740 mm a rozvor 2 990 mm.

U pohonných jednotek budete moci volit třílitrový turbo-diesel o výkonu 200 kW a udávanou spotřebou jen 5.7 litru. Na stovku vystřelí za 6.3 sekundy. Benzínovou alternativou se stane taktéž šestiválec se stejným objemem jako TDi, ale s výkonem 245 kW, který se na stovku odpíchne za 6.1 sekundy. Třetí, dosavad zveřejněnou možností bude hybrid, který má jako první vůz od Audi kombinovat elektrický pohon se vznětovým motorem. Ten má mít masivní výkon 275 kW a 700 Nm točivého momentu, spotřeba se pohybuje v reálně nereálných číslech, tedy 1.7 litru a na jedno nabití dojede až 57 kilometrů na čistě elektrický pohon. Za všechny motorizace budete moci zavěsit vozík o hmotnosti do 3.5 tuny.

Interiér je překrásný, taky co jiného očekávat od automobilky, která má jedny z nejhezčích interiérů vůbec. Bylo zachováno všech 7 míst pro cestující, stejně jako u minulé generace. Auto je aktuálně mnohem bezpečnější, přibyly bezpečnostní i asistenční prvky, jako například virtual cockpit, nové MMI a spousty dalších věcí. Na bezpečnosti hodně dodává i nová platforma, která je lehčí a pevnější, to hlavně díky použití mnoha různých materiálů.

No, vypadá to opravdu velice zajímavě a už jsme zvědaví, jak toto rodinné vozítko pro bohaté bude jezdit.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz