4320845501908282368

BMW M6 Competition Edition oficiálně!

15. 9. 2015 • Novinky

BMW oficiálně odhalilo speciální edici BMW M6, nazvanou Competition Edition. A rozhodně by nás měla zajímat…

Tímto… řekněme… “balíčkem”… může být vybaveno pouze M6 Coupé a má odkazovat na závodní verzi BMW M6 GT3. Bude k dispozici ve dvou variantách laku, konkrétně Alpine White a Austin Yellow. Pokud si však zvolíte první zmíněnou, dostanete automaticky válečné zbarvení v podobě pruhů divize ///M.

Pohledná jsoou také 20″ kola Styling 343 M, která jsou zabarvená do matné černé. Ta dostanete bez možnosti výběru k oboum barvám karoserie.

Lišit se od ostatních majitelů “obyčejného” BMW M6 Coupé budete ale také karbonovými kryty vnějších zpětných zrcátek, poupravenou mřížkou v ledvinkách, výdechách v předních blatnících v černé barvě a s cejchem M6 Competition, prahovými lištami a a něčím zbytečným na klikách dveří. Tím ale samozřejmě edice Competition nekončí. Nejdůležitějším odlišením bude jistě především lip pod předním nárazníkem, spojler na víku kufru a difuzor – vše samozřejmě z uhlíkových vláken.

Uvnitř se těšte na rozsáhlé použití karbonu a pár cejchů M6 Competition. Dovnitř dostanete velmi kvalitní audiosystém Harman Kardon nebo Bang & Olfusen s 16ti reproduktory a výkonem 1200 Watů.

Pod kapotou samozřejmě stále zůstává vynikající 4,4 litrová V8, která je dvojitě přeplňovaná. Dává výkon rovných 600 koní (441 kW) a točivý moment 700 Nm.

To nejlepší ale na konec. Při zvoleném balíčku M Driver’s Package BMW posune omezovač rychlosti a budete moci uhánět až 305 km/h. U BMW to ale není nic nového a my si opravdu myslíme, že tato edice by měla mít tento balíček již jako standard.

A cena? Balíček M6 Competition Edition bude začínat na 17 700 Eurech, což je cca 480 000 Kč. Samozřejmě se jedná pouze o balíček. To znamená, že M6 Coupé už musíte vlastnit a nechat si za téměř půl milionu korun svou M6 tímto způsobem osvěžit.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz