Costomer woman used credit card and signed for rent car form sal

Jak jsem konečně ušetřil na pojištění auta?

29. 9. 2021 • Novinky, Zajímavosti

Nápad, že změním pojistku na auto, přišel s tím, když jsem měl naposledy platit pojistné. Zase to bylo o několik stovek víc než loni, i když jsem nezpůsobil žádnou dopravní nehodu. Začal jsem tedy pátrat po jiných pojistkách, protože jsem nabyl dojmu, že platím víc, než musím.

Proč chodit na pobočku, kdy to jde online?

Hned ze začátku jsem zavrhnul obcházení poboček, kde bych trávil hodiny času zjišťováním a porovnáním, kde se mi nová pojistka vyplatí. Také jsem nechtěl přistoupit na nabídku „zvýhodněného“ pojištění od dealerů aut. Slevu, kterou vám dají na auto, získají zpátky v provizích za pojištění. Jelikož žijeme v online světě, povinné ručení jsem uzavřel po internetu. A netrvalo mi to déle než hodinu. Velmi šikovnou pomůckou je srovnávač pojištění, pomocí něhož je možné zařídit i cestovní nebo havarijní pojištění. Porovná totiž nabídky všech pojišťoven na trhu. Okamžitě se vám zobrazí výše a rozsah pojistného, případně další doplňkové služby.

Stačí si jen vybrat

Při výběru nové pojistky mě překvapil fakt, jaké jsou mezi jednotlivými pojišťovnami rozdíly. Někde až několik tisíc korun. Jakmile jsem měl vybráno, zadal jsem základní údaje týkající se vozidla a pojištění. Na můj email mi během pár minut přišlo potvrzení, že pojištění auta Volkswagen Tiguan bylo uzavřeno. Zelenou kartu jsem obdržel do týdne poštou. Ještě zvažuji připojištění čelních skel a pojištění střetu se zvěří, neboť v případě pojistné události bych musel sáhnout pěkně hluboko do kapsy.

Kde uzavřít?

Povinné ručení včetně připojištění je pěkně popsáno v článku, jenž se věnuje konkrétní značce a typu auta. Nachází se na webu kalkulackapojisteni.com. Jak už název napovídá, kromě šikovných informací týkajících se dovozu aut, vrácení DPH u vozů zakoupených v zahraničí, tipů, jak odstranit rez atd. tu lze rovnou sjednat ideální pojistku.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz