Shelby GT500CR od Classis Recreations

21. 11. 2010 • Ostatní

Americký tuner Classis Recreations se rozhodl pustit do předělání jedné opravdové automobilové legendy. Vozu Shelby Mustang GT.

Jak se mu to povedlo, mohli diváci zjistit poprvé na  výstavě SEMA 2010 začátkem tohoto měsíce. A nyní si tuto raritu můžeme pohlédnout i my na přiložených fotografiích. GT500CR jak už název společnosti napovídá, není restaurovaný vůz ale moderní replika plná nejnovějších technologií skrývající se jak pod kapotou, tak uvnitř v interiéru.

V Las Vegas byly k vidění dva prototypy tohoto vozu. Jeden u stánku Ford a druhý u Cobra Electronics. Oba modely jsou ručně postavené a jejich srdcem je motor o obsahu 7,0 litrů naladěný na  406kW (545 koní). Dále vozy obsahují manuální převodovku Tremec, podpis Carol Shelby na sedadlech a budíky na palubní desce pro měření teploty a tlaku. Vozy stojí na 17-ti palcových kolech Shelby. V interiéru dále nalezneme originální výplně dveří, palubní desku a čalounění spolu s volantem ze dřeva a hliníku.

Ceny začínají na 119000 dolarech za verzi s 545 koňmi pod kapotou. Společnost slibuje ještě silnější verzi Venom s ohromujícím výkonem 780 koní. Cena za tuto verzi začíná na 199 tisících dolarech.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz