jag_awd

Budoucí jaguary budou mít v nabídce pohon všech kol

3. 12. 2012 • Novinky

Jaguar se rozhodl nabízet do budoucna všechny své modely s možností připlatit si za pohon všech kol. Při příležitosti uvedení modelů XJ a XF se systémem 4WD na trh to řekl Adrian Hallmark, globální brand director Jaguaru. Tyto dva vozy byly až doteď dostupné pouze s poháněnou zadní nápravou. Velká poptávka z USA a Kanady ale změnila myšlení konzervativců z britských ostrovů.

Prozatím lze zvolit lepší trakci pouze s motorem 3.0 V6 spalujícím benzín. Nepočítá se ani s nabídkou pro vozy s pravostranným řízením. Mateřská země tak má paradoxně smůlu. Vývoj by prý byl velmi nákladný. Pro budoucí modely se ale již počítá se všemy modely a více motory. “Momentálně to prostě není možné, předělání všech vozů by bylo příliš drahé, při jejich vývoji se s pohonem všech kol nepočítalo. To se ale u nových modelů určitě změní.”

Již dříve se objevily spekulace, že Jaguar chystá SUV. To pouze se zadním pohonem na trh uvézt nelze. Technologie také mají čerpat odkud. Jejich sesterská značka Land Rover s nimi má hromadu zkušeností.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz