Audi Q7 od Anderson Germany

7. 1. 2011 • Novinky, Tuning

Po nádherném bílém Lamborghini Gallardu, všem automobilovým nadšencům připravil německý tuner Anderson Germany další lahůdku. Jste-li místní celebrita, ropný magnát nebo uhlobaron, tak si připravte peněženku.

Jak už z nadpisu vyplývá, půjde o tuningový balíček pro přerostlé SUV, Audi Q7. V tomto případě si úpravce nevybral žádný jiný základ než ten s motorem V12 TDI. A co je vše na voze nové?

Po Gallardu zbylo Andersonu asi pár kbelíků barvy, takže i tento vůz je v bílém provedení. Zvenčí Vás na první pohled zaujmou černě lakovaná 22“ litá kola vykukující z vytažených blatníků. Dále nový přední nárazník se zvětšenými nasávacími otvory a pásy LED diod pro denní svícení, přední maska chladiče vyrobená z uhlíkových vláken, stejně jako kryty vnějších zpětných zrcátek. Pak tu máme také nové vnější prahy, zadní přítlačné křídlo s integrovaným brzdovým světlem a zadní nárazník ukrývající v sobě dvojici koncovek výfuku a lehké naznačení difuzoru. O soukromí posádky se starají tónovaná skla.

Vnitřní čalounění je tvořeno kombinací kůže a Alcantary, které bohatě doplňují uhlíkové vlákna na přístrojovém panelu. Najdeme zde také LED osvětlení celého interiéru a jako malou perličku nechal Anderson vyrobit dětskou sedačku, vypadající jako opravdová závodní.

Ale nezůstalo pouze u úprav vzhledu. I motor prošel proměnou. 6,0 litrový V12 TDI má nyní upravenou řídící jednotku ECU a high-flow vzduchové filtry. To umožňuje vyprodukovat motoru konečných 405kW (550 koní) a přes 1000Nm točivého momentu, což je zvýšení proti základnímu V12 o plných 50 koní. Maximální rychlost bude opět omezena na 250km/h a zrychlení z nuly na 100km/h, i když v této kategorii není tolik důležité, se odehraje za méně než 5,4 vteřin. a cena? Kolem 160 tisíc Euro.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz