alfa4cycle2

Alfa Romeo 4C a jeho dvoukolá varianta

26. 9. 2013 • Novinky

Zatímco celý motoristický svět nedočkavě vyhlíží listopadový příchod sporťáku 4C, v Itálii se mezitím pracuje na jeho jednostopé variantě. Předem musím zklamat všechny, co rozklikli článek v naději, že se jedná o nějakou speciální variantu motorky od Ducati. Ano, přesně tak, byl jsem zklamán já a vy tím pádem budete také. Jedná se totiž o kolo.

Jednostopé šlapadlo má na svědomí italská firma Compagnia Ducale, která je svými „autokoly“ již delší dobu známá. V nabídce této milánské společnosti na ruční výrobu kol najdeme licencované produkty automobilek Fiat, Alfa Romeo a Lancia.

Kolo na téma 4C bude také ručně vyráběno a jeho filozofie se nese ve stejném duchu, jako samotná 4C – být tak lehké, jak je to jen možné. Díky karbonovému rámu a vidlici bude bicykl vážit pouhých 6.9 kilogramů a od toho se odvine i cena. První a nejlevnější varianta je k mání za 3500 eur (v přepočtu 88 tisíc korun), modelovou řadu potom uzavírá nejlépe vybavená varianta za 9 tisíc euro (230 tisíc korun). To je hodně peněz za něco tak nudného, jako je silniční kolo.

O samotné Alfě 4C tady bylo napsáno už mnoho, nicméně pro připomenutí – první kusy dorazí k dealerům již v listopadu tohoto roku, na americký trh potom v polovině příštího roku. Vůz je vyroben převážně z kombinace hliníku a karbonu a disponuje skvělými čísly, týkajícími se hmotnosti. Ta pohotovostní je pouhých 895 kg, což zaručí vozu 4 kilogramy na jednu koňskou sílu výkonu. Cena za tuto bezesporu úžasnou sportovní hračku začíná na 1,4 milionu korun.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz