Saleen-S302-Black-3

Saleen S302 Black Label

25. 3. 2015 • Novinky, Tuning

V Los Angeles byl po dlouhém čekání představen nový model dvorního tunera Mustangů, firmy Saleen. Co přináší? Individuální styl, zajímavý interiér, schopnosti na trať, ale hlavně…hlavně 730 koní výkonu.

Od klasického Mustangu nové generace, liší se Saleen S302 poměrně zásadně. Vůz dostal celý nový předek, u kterého je nárazník doplněn výrazným difuzorem. Pozadu nezůstává ani kapota s náporovým sáním a samozřejmě zadní partie, doplněná stále ještě rozumně decentním spojlerem. Důležitá jsou i nová dvacetipalcová kola, za kterými bychom našli vysoce výkonný brzdový systém a samozřejmě i jiné odpružení.

Uvnitř vozu se mísí luxus se sportovní náturou. Sedadla jsou oděna do kombinace kůže a alcantary, volant má nové obšití a jiné jsou i podklady budíků. Nechybí koberečky s výšivkou a exkluzivní plaketa na přání, umístěná na palubní desce.

Konečně však k motoru, který je srdcem toho všeho. Pětilitrový osmiválec byl dovybaven kompresorem se dvěma šroubovicemi, jinými vstřiky a výfukovým systémem. Mozkem je potom nová jednotka ECU, která to vše diriguje a díky které je umožněn výkon krásných 730 koní, podložený ještě točivým momentem 812 Nm. V našich zeměpisných šířkách působí trochu úsměvně, že k tomu všemu vyžaduje S302 jen 91 oktanové palivo.

Saleen již v současnou chvíli přijímá objednávky a ceny začínají na stále ještě poměrně přijatelné částce 73 214 dolarů (1.8 milionu korun).

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz