1972-jaguar-e-type-barn-find

Jaguar E-Type míří do aukce – 20 let nejezdil a odhadovaná cena je 1.2 milionu korun

17. 9. 2016 • Novinky, Zajímavosti

Nezřídka se v automobilových aukcích objevují stará zapomenutá auta, která kolem sebe mají takovou zvláštní starobylou auru. Ani dnes tomu není jinak, protože 24. září 2016 se na aukci Classic Car objeví 20 let stojící Jaguar E-Type III V12 z roku 1972.

Roadster má zašlé žluté lakování a překvapivě čistý interiér čalouněný černou kůží. 3. listopadu 1972 si tohoto krasavce pořídil první majitel a o tři roky později auto daroval své manželce. Ta s ním pár let jezdila a poté ho zavřela do stodoly, kde stálo až do dnešního dne. Nyní je vlastníkem syn již zesnulého prvního majitele a auto dává do aukce. „Můj otec miloval auta a závodění. Bude smutné vidět tuto rodinnou památku odjíždět, ale těším se, až to auto někdo zase přivede k životu.“ Konstatoval prodávající.

Pod kapotou této legendy se nachází 5.3-litrový dvanáctiválec, který produkuje výkon 272 koní. Motor spolupracuje s čtyřstupňovou manuální převodovkou a výkon posílá na zadní kola. Hmotnost je okolo 1500 kilogramů. S cílem dosažení maximální rychlosti 245 km/h se prožene kolem stakilometrové hranice za skvělých 6 sekund.

Cena tohoto kousku se odhaduje na skromného 1.2 milionu korun, po investicích do renovace bude jeho hodnota několikanásobná.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz