Elektrický roadster od Arcspeed [video]

15. 11. 2011 • Novinky, Videa

Australský výrobce vozů Arcspeed představil svůj nejnovější ekologický roadster, jež by se měl začít prodávat na konci příštího roku a mezi největší cíle si klade sesazení Testa Roadsteru z pomyslného trůnu.

Roadster Arcspeed je poháněn stejným elektromotorem, jaký používá Varley evR450 (článek ke shlédnutí zde), zákazníci se tedy mohou těšit na 521Nm točivého momentu a zrychlení z nuly na 100km/h za čas menší než 3,8 vteřiny. A to rozhodně nejsou špatné čísla.

YouTube Preview Image

Vozidlo bude disponovat nízko položeným těžištěm a poměrně nízkou pohotovostní hmotností. To by mělo v kombinaci s motorem umístěným vzadu a s pohonem zadních kol zajistit zábavné sportovní svezení. O ideální rozložení hmotnosti se také starají lithium-ion fosfátové baterie umístěné pod podlahou.

Sportovní roadster nepříliš osobitého vzhledu vystřiženého jak z poloviny 90.let byl původně navržen jako konvenční automobil se spalovacím motorem. Jisté potíže společnosti však vedly k rozhodnutí pokračovat ve vývoji s alternativním způsobem pohonu.

Vedle Austrálie by se vozidlo chtělo podívat především do Spojených států, kde by se mělo prodávat za cenu nižší než 100 tisíc dolarů a tedy cenu menší, než za jakou se prodává Tesla Roadster.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz