$_3 (5)

1120 koňové BMW E36 je dokonalý sleeper – Nyní je na prodej

5. 6. 2016 • Novinky, Zajímavosti

Přemýšlíte nad nějakým ostrým BMW, ale vadí vám, že novou M3 má v bohatších čtvrtích každý druhý a starší eMka jsou sice krásná, zábavná a exkluzivní, ale chybí jim ten extra výkon a rychlost? Tak to máte štěstí, protože teď je na prodej absolutní monstrum, které na semaforech vytrestá prakticky cokoliv, co lze potkat na silnici – Ano, i nejnovější superposty s výkony vysoko přes 500 koní.

Na první pohled to vypadá jako kvalitní tuning nějaké klasické trojky E36. Později ale zjišťujete, že to není žádná garážová úprava, která zahrnuje jen rozšířený bodykit. Auto má pár dílů z vzácné M3 E36, zbytek prošel spoustou úprav od aerodynamiky přes podvozek, brzdy až k motoru.

Pod kapotou teprve začíná ta fantazie. Bije tam japonské srdce s označením 2JZGTE, které bylo transplantováno se světoznámé legendy Toyota Supra. Jedná se o TwinTurbem přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 3.0 litru, jenž sériově produkuje výkon kolem 280 koní. To tady však nestačilo a na motoru bylo předěláno totálně všechno, stačí se podívat na ten obrovský vzduchový filtr a gigantické turbo a hned máte jasno, že to nebude jen tak nějaké ořezávátko. Celkový výkon totiž činí absurdních 1120 koní a putuje pouze na zadní kola přes manuální převodovku. Nejlepší na tom všem je, že autu zůstala standardní výbava, jako je rádio či elektrická okna, takže to není žádný nepoužitelný kostitřas – podvozek se prý při denním ježdění chová jako u každého jiného sportovního auta.

Cena této velmi exkluzivní E36 je 3 miliony 200 tisíc korun, což je hodně, ale na druhou stranu, je to jedno z nevýkonnějších a nejrychlejších BMW planety. Navíc má najeto jen 3.5 tisíce kilometrů.

Inzerát si můžete prohlédnout ZDE.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz