Volkswagen Passat Alltrack odhalen

23. 11. 2011 • Novinky

Německá automobilka Volkswagen dnes představila novou karosářskou variantu oblíbeného modelu střední třídy Passat, jež dostal přídomek Alltrack. Spíš než o nové karosářské variantě by se však mělo hovořit jako o designovém paketu, který se oficiálně veřejnosti představí na Mezinárodním autosalonu v japonském Tokiu na začátku prosince.

Pojďme se tedy podívat, co se pod označením Alltrack ukrývá. Na první pohled nás zaujme chromovaná mřížka chladiče, nový design spodního nasávacího otvoru a pěkná litá kola ve velikosti 17 palců. Nechybí ani plastové nástavce prahů, boční lemy blatníků a ochranný kryt podvozku spojený s paketem pro špatné cesty, který zároveň zahrnuje zvýšení podvozku o 30mm.

Motorová paleta není žádným překvapením. Na jedné straně je tu přeplňovaná zážehová osmnáctistovka  TSI o výkonu 118 kW (160 koní) a dvoulitr o výkonu 155 kW (210 koní), na straně druhé vznětový čtyřválcový dvoulitr TDI ve dvou výkonnostních variantách. Ta první má výkon 103 kW (140 koní) s kombinovanou spotřebou 5,7 litrů na 100km, přičemž ta silnější oplývá výkonem 125kW (170 koní) a spotřebou o jednu desetinku horší.

K dispozici bude vedle dvouspojkové převodovky DSG rovněž také pohon všech kol 4Motion. A zatímco pohon všech kol bude k dispozici pro všechny motory vyjma slabší benzinové jednotky, dvouspojková automatická převodovka bude na výběr pouze u těch nejsilnějších variant.

Atraktivní Passat Alltrack se začne prodávat na začátku roku 2012 za zatím nezveřejněnou cenu.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz