renault_arkana_21_5b864ba9369e0

Je to vůbec Renault?! Nové SUV coupé Arkana vypadá báječně

29. 8. 2018 • Novinky

Tímto kouskem nám Francouzi vyrazili dech. Tedy ne že by se Renaultu dělat hezká auta nedařilo, třeba nový Megane R.S vypadá báječně, v kategorii SUV však Francouzi měli dlouhé roky mezeru.  Ta je, zdá se, pryč!

Renault svoji novinku prezentuje jako kombinaci SUV a sedanu. Model Arkana se poprvé ukáže na letošním moskevském autosalonu, kde bude prozatím stát jeho předprodukční verze. Do sériové podoby je auto prý ale velmi blízko, a nelze tak do budoucna čekat zásadní změny. Francouzi by jistě byli i sami proti sobě, takovéhle auto se totiž líbí.

Vůz už na první pohled jasně evokuje siluetu BMW X6, jeho rozměry však prozrazují, že v kategorii SUV nepůjde ani tak o vyšší střední třídu, jako spíš o model z kategorie crossoverů. Tedy o něco menšího konkurenta pro BMW X4 a Mercedes GLC Coupe. Arkana měří na délku 4,54, na šířku rovných 1,8 a na výšku 1,57 metru. Na délku tak přesáhne i doposud nejoblíbenější Renault z rodiny crossoverů – Kadjar.

Druhý do party
Jak bude nový Renault Arkana jezdit, prozatím nevíme. Padla však informace, že se počítá s pohonem všech čtyř kol, což by naznačovalo, že finální vůz přijede na platformě nového Dusteru. Nový Renault Arkana ale bude především o vzhledu. Ten se povedl. Renault navíc boduje i tím, že je v dané kategorii (menších crossoverů coupe) hned druhou automobilkou, která nabídne méně prémiový vůz za daleko přijatelnější cenu. Tou první je Škoda s modelem Kodiaq GT, na který se motoristé mohou těšit už příští rok.

To Arkanu se nějaký ten pátek ještě nedočkáme. Renault prozatím počítá, s nasazením zejména v Rusku a následně i blízkých asijských trzích (celý vůz byl zde totiž stvořen a vyvinuli ho zejména díky ruskému oddělení Renaultu). Do Evropy by se auto mělo ve vylepšené podobě dostat přibližně až v roce 2020.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz