maxresdefault

Nico Rosberg ždíme Porsche 918 Spyder na okruhu. Je to úchvatná podívaná

7. 11. 2018 • Novinky, Videa, Zajímavosti

Mysleli jste si, že umíte řídit? Tak se podívejte na následující video. Natočil ho sám Nico Rosberg, mistr světa série Formule 1 z minulé sezóny a předvádí v něm možnosti hypersportu od Porsche. Ruku na srdce, ale uřídili byste tohle šílené auto?!

Video se odehrává na testovacím okruhu v srdci světoznámé arény v britském Silverstonu a nutno dodat, že ačkoliv testovací okruh není moc dlouhý, je na něm hybridní Porsche schopné uhánět přes 200 km/h a v zatáčkách předvádět precizní vyvážení.

Raketa na kolech
Sám Rosberg v úvodu videa přiznává, že Porsche 918 Spyder nikdy neřídil. Vždy ho ale prý chtěl vyzkoušet, protože ve zrychlení z 0-100 km/h je ještě o desetinku rychlejší než jeho bývalá kancelář od Mercedesu. No a pak to přišlo…

První chvíle za volantem Porsche 918 Spyder a hned ostrý start v podobě launch controlu. Nico se ani s takovým autem mazlit nehodlal, za což ho musíme pochválit, protože přesně takové obrázky chce vidět snad každý fanda rychlých aut.

Hodně rychlé ruce
Na světě navíc není moc jezdců, kteří by tohle auto na limitu uřídili. Vzpomeňme třeba na testovacího jezdce Waltera Röhrla – dokonce i on 918 Spyder naboural. Tahle potvora chce totiž hodně, co hodně, extrémně rychlé ruce! A Nico je má. Ostatně podívejte se sami, i jeho spolujezdec už po několika prvních zatáčkách vykřikl, že chápe, proč tento šílenec získal v minulém roce titul.

Upřímně nejzajímavější na celém videu je ale skutečnost, že jako neporažené z tohoto videa vyšlo právě pět let staré Porsche. Rosberg se za jeho volantem už po několika minutách pořádně zapotil, ale ne strachem. Kabina byla po dobu jízdy doslova nabitá emocemi a několikrát zde doslova vytriskla informace o tom, že tohle je bez nadsázky závodní auto! A to je od mistra světa ve Formuli 1 ta největší možná pochvala.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz