tesla-model-s-p85d-exterior-18

Kdo tvrdí, že elektromobil nic nevydrží? Tato Tesla najezdila už 900 000 kilometrů

19. 7. 2019 • Novinky, Zajímavosti

Nízké dojezdy elektromobilů svádějí uživatele k myšlenkám, že za život toho tak mnoho nenajezdí. Těžko se tak porovnává odolnost jejich mechaniky s výdrží konvenčních aut. Je tu jedna, respektive první velká výjimka. Hansjörg von Gemmingenova Tesla najezdila 900 000 kilometrů. Pokud ji nenabourá, překoná brzy milion kilometrů.

Červenec 2019 se stal pro Hansjörga ven Gemmingena výjimečným. Na Tesle Model S totiž pokořil hranici 900 000 kilometrů. Na elektromobil neuvěřitelná porce. On však říká, že vždy chtěl zjistit, jaký je každodenní život s elektrickým autem. Model S přitom není jeho první Tesla.

Před ní brázdil silnice na Tesle Roadster I. generace, se kterou jen za prvních 5 let najezdil 400 000 kilometrů. Roční průměr tak byl neuvěřitelných 80 000 kilometrů. Tam to však neskončilo, s nákupem Tesly Model S 85 přišla další výzva, která zatím skončila na zmíněných 900 000 kilometrech.

Automobilka mu dala na hnací agregát záruku až 8 let nebo 800 000 kilometrech, kdy se proto při stavu 350 000 kilometrech objevily problémy s elektromotorem, Tesla mu bez problémů bezplatně vyměnila vše, co bylo třeba. V současnosti má ven Gemmingen v autě teprve druhou sadu akumulátorů.

Jak uvedl, elektromobil ho naučil využívat plynulost jízdy, více předvídat a nebát se důvěřovat jeho dojezdu. Život s elektromobilem údajně není o nic složitější než u konvenčních automobilů a jeho nejbližším cílem je s Teslou Model S pokořit hranici milion ujetých kilometrů.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz