Skoda Octavia Scoutskocco81_52f9e55db1fe2

Škoda Octavia Scout přijede v září, premiéru bude mít v Ženevě

11. 2. 2014 • Novinky

I třetí generace populární Octavie se objeví jako terénní verze Scout s pohonem všech kol a karoserií kombi. Světovou premiéru si odbyde na autosalonu v Ženevě letos v březnu a prodávat by se měla od září. Opět jde o ten samý přístup k designu, podvozek bude vyšší o 33 milimetrů, o pohon se postará systém Haldex tentokrát páté generace a chybět samozřejmě nesmí ani oplastovaná karoserie. Zvětšily se nájezdové úhly, o něco méně se tak budete muset bát o zničení předního nebo zadního nárazníku.

Standartem jsou sedmnáctipalcová litá kola s pětipaprskovým designem, uvnitř to pak budou prvky s logem Scout a kožený třípaprskový volant s multifunkčními tlačítky. O pohon se bude starat některý ze třech nabízených motorů, které to ale budou zatím není na sto procent jasné. Tipujeme nejvýkonnější benzínový čtyřválec 1.8 TSI o výkonu 132 kW a nejvýkonnější diesel z modelu RS, posledním bude nejspíš nějaká slabší verze motoru 2.0 TDI.

Více informací se dozvíme na autosalonu v Ženevě, včetně prodejních cen a podrobných specifikací výbav, musíme tak ještě zhruba měsíc počkat.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz