nsx_1

Honda přiostřila NSX pro rok 2019

25. 8. 2018 • Novinky

Honda přichází s omlazením svého supersportu NSX pro modelový rok 2019 s cílem udělat ze svého nejvýkonnějšího modelu ještě lepší nástroj pro řidiče. Nově byly zesíleny přední i zadní stabilizátory (o 26% přední, o 19% zadní). Upravena byla také zádní náprava. Nyní by měla Honda mnohem lépe poslouchat povely řidiče a být lepším nástrojem na okruhy.

S tím mají pomoci také nové pneumatiky, které přesně na míru NSX dodá firma Continental. Pneumatiky SportContact 6s mají zajistit větší stabilitu a pomoci Hondě efektivněji zrychlovat, brzdil i projíždět zatáčky.

Další úprava je již z trochu nerdského soudku. Byl přepracován software hybridního systému a adaptivního odpružení. Nyní by mělo být přesnější řízení, zároveň by se mělo s autem žít mnohem lépe při každodenním ježdění. Už současná generace je považována za jeden z nejvšestrannějších supersportů a nyní by se tato vlastnost měla ještě zlepšit. Naše doba je fantastická- můžete si vylepšit auto prostým přehráním softwaru J

Jestli došlo také na úpravu motoru Honda neříká, ale je možné že úprava pro normu Euro6 nějaké změny přinese. Zatím si musíme vystačit s údaji současné generace- tedy 573 koní a zrychlení 0-100 za 2,9s.

To, že uvedené změny nejsou jen na oko dokazuje zlepšení při měřeném kole v Suzuce o 2s oproti původní verzi- to je v řeči supersportů o světelný rok. Krom techniky došlo také k drobné změně exteriéru jako je upravený zadní spoiler, nebo brzdové třmeny v barvě vozu. Novinka se začne prodávat krajem příštího roku.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz