fitiko32_588f223c67ae92lll

Vybrali jsme nejlevnější kombíky na českém trhu

28. 11. 2018 • Novinky

Nedávno jsme se věnovali nejlevnějším vozidlům pro začínající řidiče. Dnes se podíváme do trochu jiné sorty populace. Jedná se o lidi, kteří mají rádi prostor a nebo ho potřebují. Jezdíte často na chalupu do jižních Čech, ale nemáte kam narvat všechny věci a děti vám ječí na zadních sedadlech, že nemají ani prostor na dýchání? Pomůžeme vám vybrat ideální kombi pro vaši rodinu. No uznejte nebude to krása jet v poklidu a neslyšet od vaší manželky, že jste skrblík a mohl jste koupit větší auto?

1. Renault Clio GrandTour Advantage TCe 75 Energy

První příčku zaujímá francouzský Renault, který umí nabídnout plnohodnotné malé kombi se zajímavou výbavou a za opravdu dobré peníze. Clio GrandTour dostanete ve výbavě Advantage a s motorem 1.0 TCe 75k už za 286 000 korun. Tím se řadí mezi nejdostupnější kombi na našem trhu. Ve výbavě toho moc nenajdete, ale to důležité zde je – manuální klimatizace, elektrická okna vepředu, volant potažený kůží nebo startování kartou. To je vše. Objem kufru je 443 litrů, což je téměř o 100 méně než u vozu Fabia Kombi, která je hned cenou za ním.

2. Škoda Fabia Combi 1.0 MPI

S nepatrným příplatkem oproti Renaultu (+ 7.000 Kč) se umístila na druhém místě Škoda Fabia Combi 1.0 MPI, která patří snad k nejúspěšnějším vozům na českém trhu. Zavazadlový prostor nabízí nemalých 530 litrů. Nemusíte se bát ani spotřeby, která se běžně na delší trasy pohybuje okolo pěti litrů na 100 kilometrů. Také velmi dobře vypadá. Přestože Fabie není auto, za kterým byste se s úžasem otočili, na běžné jízdy vám postačí. Co se týče interiéru, vše je tam, kde má být, takže nečekejte žádné módní výstřelky Japonska. U tohoto modelu je nainstalované i hlasové ovládání, které funguje na jedničku. Fabia není zábavné auto a moc srandy si s ním neužijete na druhou stranu je to auto spolehlivé a doveze vás vždy tam, kam má. Tato kráska je k dostání už od 293 000 korun českých.

3. Fiat Tipo kombi 1.4 95k

Nyní se podíváme na konkurenta, který jezdí za velmi málo, přestože jeho cenovka je o trochu vyšší než u předchozích modelech. Jedná se o Fiat Tipo kombi 1.4 95k. Nečekejte žádné velké zázraky, toto auto sází primárně na nízké provozní náklady. Interiérem se nepokocháte tak, jako u jiných automobilů. Jízdní vlastnosti jsou ucházející dokud jedete po rovném povrchu, jakmile se dostanete na nerovnosti začnete odskakovat jako hopík. Plusem může být velký zavazadlový prostor, který čítá 560 litrů a také prostornost pro posádku. Celkově auto nenadchne ale ani neurazí. Laciné plasty a hluk při jízdě vás praští na první dobu. Pro nenáročné řidiče ideální. Cenovky se pohybují od 339 000 korun českých.

4. Opel Astra Sports Tourer 1.0 Turbo

Jako další tu máme Opel Astra Sports Tourer 1.0 Turbo. Dvakrát hurá, u Opelu se konečně poučili z předchozího modelu, aby stvořili něco neuvěřitelného, lehčího a hlavně lepšího. Už žádná lednička na kolech. Model vypadá moc pěkně. Auto jezdí za 4 litry a zavazadlový prostor činí nyní 540litrů. Jízdní vlastnosti jsou dobré, přestože řízení často postrádá jakoukoli zpětnou vazbu. Interiér vypadá velmi moderně a naoko kvalitně. Ideální auto pro rodinu a jejich cesty. V pohodě se do něj vejdou čtyři lidi a nikdo si nebude stěžovat na místo. Za relativně málo peněz dostanete se hodně ale hodně zábavy a uspokojení. Cena startuje na 385 000 korun českých.

5. Peugeot 308 SW 1.2 Puretech

Předposlední model se vám představí v podobě Peugeot 308 SW 1.2 Puretech. Auto bude velký soupeř pro domácí Škodu Octavia, neboť zavazadlový prostor Peugeotu se pohybuje už v závratných výšinách 610 litrů. Do kufru se sbalíte klidně i na měsíc a ještě vám nějaké místo zbude. Z nabízených modelů vyčnívá svojí elegantnosti. Samotný vůz má bohatou nabídku asistenčních systémů. Interiér působí jako byste právě seděli v kosmické lodi. Co může být mínusem je malý volant, ne každému sedne do ruky. Použité materiály v interiéru působí víc než luxusně a to nejen na pohled ale i na dotek. V základní výbavě toho dostane celkem dost není tedy nutné si připlácet. Pokud toužíte po pěkném autě s dobrou výbavou a velkým kufrem, vyberte si právě tento model. Cena startuje na 385 000 korun českých.

Ještě levněji, ale na úkor komfortu

1. Dacia Logan MCV Access 1.0 SCe 75k

Dacia útočí cenou a prostorností a za základní provedení dáte 189 000 korun. To je opravdu málo, dostanete za to prostorné auto, ale téměř nulovou výbavu a slabý motor s výkonem 75 koní. Je třeba počítat také s technikou ze starších generací Renaultu, na které je vůz postaven (především starší Clio). Pokud si připlatíte za lepší výbavu, dáte za vůz 223 000 Kč.

2. LADA Vesta SW

Lada stále žije a nabízí kombi verzi od modelu Vesta. Vedle výchozí varianty je k dispozici i oplastovaný model se zvýšeným podvozkem, Vesta SW Cross. Nabídka agregátů čítá šestnáctistovku nebo osmnáctistovku. Oficiální české zastoupení ani dealer neexistuje, spolehnout se musíte na soukromé subjekty, které je dováží a to cenu samozřejmě prodražuje. Zákazníci v Rusku za kombi Vesta SW zaplatí minimálně 242 000 korun. Za tuto částku dostanou zážehový čtyřválec o objemu 1596 cm3 o výkonu 78 kW, který je kombinován s pětistupňovým manuálem. Za příplatek 9 500 Kč je pak k dispozici robotizovaná převodovka s pěti kvalty. Osmnáctistovka s 90 kW přijde na cca 264 000 korun, s robotizovanou převodovkou opět o 9 500 Kč více. Jedná se o variantu Comfort, která v základu nabídne dva airbagy, kontrolu trakce, palubní počítač, ocelová 15palcová kola, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, rezervní kolo nebo elektrické ovládání předních oken. S komfortem v tuhé ruské zimě pak už v základu pomůže vyhřívání vnějších zpětných zrcátek i předních sedadel. U českých soukromých dovozců počítejte s cenou nad 300 000 korun. V Brně se prodávají skladové vozy Vesta SW ve výbavě ICE dokonce za 330 000 Kč…

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz