m2-1553535730

Někdo si nechal na zakázku postavit Maserati kombi. Vypadá senzačně a je na prodej

26. 3. 2019 • Novinky, Tuning, Zajímavosti

Maserati nikdy oficiálně nevyrobilo verzi vozu svého úchvatného sedanu Quattroporte. Existuje pouze několik exemplářů kombi postavených na přechozí generaci karosárnou Touring Superleggera, z nichž se jeden kus prodal v aukci v roce 2013.

Někdo si však řekl, že nutně potřebuje kombi verzi současné generace čtyřdveřového Maserati a objednal si tuto stavbu. Vůz je nyní na prodej ve Velké Británii a vypadá senzačně!

Za vozem nestojí žádná slavná karosárna, ale skromný britský klempíř a automechanik, který se celý život věnuje renovacím veteránů. Jeho jméno je Adam Redding a rozhodně si zaslouží váš respekt. Stavba skvostného kombíku mu zabrala více než 1500 hodin a výsledná kvalita je ohromující. Klidně byste mohli uvěřit, že se jedná o sériový vůz, tak prvotřídní úprava je.

Design zadní části připomíná slavné automobily typu shooting-brake, která byli v minulosti (zejména v Anglii) velmi oblíbené. Vyznačují se prodlouženou karoserií typu kombi, ale zároveň splývající zádí a elegancí.

Trochu jen zamrzí zvolený motor, ale přeci jen je to kombík. Pod kapotou tak tluče třílitrový šestiválec spalující diesel. Výkon je posílán na zadní kola pomocí automatické převodovky ZF. Uvnitř je vše původní a auto bude nového majitele hýčkat maximálním luxusem a výbavou.

Takto cool přestavbu jsme už dlouho neviděli a upřímně závidíme jedinci, který vůz koupí.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz