1

Toto Audi Sport Quattro má 689 koní a brzdy z Porsche 911 GT3 RS – Je na prodej a může na silnici!

5. 10. 2016 • Novinky, Zajímavosti

Na světě je jen málo originálních Audi Sport Quattro S1, které jsou legendárními ikonami rally závodů skupiny B. A pokud se náhodou nějaká objeví, je extrémně drahá. A právě proto je tu několik replik, které mají podobné, mnohdy i lepší jízdní vlastnosti a jsou znatelně levnější. Dnes se podíváme na to nejextrémnější, co lze aktuálně koupit. Tím je pekelně upravené Audi Sport Quattro, které nyní může být vaše za 110 000 Euro, to je asi 2 972 310 Kč. Najeto má jen 5500 kilometrů a původně sjelo z výrobní linky v roce 1986. Z níže zmíněných úprav vám zůstane rozum stát.

Pod jeho kapotou se ukrývá přeplňovaný pětiválec 2.5-litru, který má přezdívku TURBOMONSTER. Motor má kompletně nové vnitřnosti a turbodmychadlo, které tlačí až 3.4 baru. Naleznete v něm kované písty, kvalitnější klikovou hřídel, hlavy válců, olejové čerpadlo, sání, výfuk a spoustu dalších velmi vyvedených součástí. Výsledný výkon je extrémních 689 koní a síla putuje na všechna čtyři kola přes manuální převodovku.

Nezůstalo se však jen u motoru, ale auto má velice výkonné brzdy z Porsche 911 GT3, speciálně odladěný podvozek KW a zakázkové řízení. Vlastně téměř nic na tomto autě není sériové. To stejné platí i o karoserii, která dostala zbrusu nový bodykit a krásné červené lakování.

Všechny úpravy jsou registrované v sousedním Německu, a tak by s trochou snahy neměl být problém přihlásit ho i u nás. Je to neskutečný masakr!

Inzerát ZDE.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz