hqdefault

Bezmezná arogance. Řidič vytlačil houkající sanitku ze silnice

13. 9. 2018 • Novinky, Videa

S vozidlem integrovaného záchraného sboru v akci se dříve či později setká každý řidič. A pak už je to jenom o citu a chytrosti, jak dobře takovému houkajícímu a blikajícímu vozidlu uhne. Jasně, třeba na dálnici v koloně není co řešit. Ze zákona jsme všichni povinni tvořit mezi nejrychlejším a prostředním pruhem dálnice uličku širokou minimálně tři metry tak, aby zde bez problému projely i hasičské cisterny. Ve městě to už je mnohdy horší.

Jsou ale mezi námi tací, kteří to mají právě naopak a jejich ego nesmí předjet ani záchranka spěchající k vážnému zákroku.Tento případ naštěstí není z České republiky, možná ale překvapí o to víc, že pochází ze země, kde byste podobného „idiota“ za volantem nečekali. Ano, jsme v Amsterdamu, hlavním městě Holandska.

Závod s časem
Z videa je patrné, že řidič o sanitce věděl už dlouho dopředu, kdy za ním byla. Ta nejenom, že velmi výrazně bliká, ale ona i houká tak pronikavým jekotem, že by vzbudila spícího slona. A stejně. Řidič stařičkého SUV, Kia Sorento se zkrátka nechce vzdát. A tak, když je možnost, v protisměru prázdno a stačilo by jen dát nohu z plynu, aby ho záchranka objela, šlápne na plyn, seč může.

Předjet se nenechá. Nakonec ale celou situaci ještě vyhrotí, když se rozhodne, že sanitku doslova vytlačí. Začne bez jakéhokoliv znamení měnit směr jízdy, až řidiče vozu s právem přednosti v jízdě vytlačí na ostrůvek uprostřed vozovky. Celá situace se naštěstí obešla bez následků a my jen doufáme, že i samotný zásah, kde jde často o vteřiny, nebyl tímto imbecilem narušen.

Pokud byste ale na něco podobného narazili (klidně i při chůzi po chodníku), nezdráhejte se zapamatovat si registrační značku vozu a vše ohlaste policii. Takoví řidiči mezi nás zkrátka nepatří!

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz