C-Klasse a SLS AMG v jednom videu

7. 2. 2011 • Novinky, Videa

Opravdu působivou reklamu si připravila automobilka Mercedes-Benz na finále amerického Super Bowlu. Hlavními hrdiny jsou jak historické vozy, tak především nová C-Klasse Coupé a Roadster SLS AMG. Přestože se vozy na obrazovce představí pouze na několik okamžiků, můžeme zpozorovat několik zajímavostí. Ale ty si rozebereme až po videu:

YouTube Preview Image

Tak se nejdřív zaměříme na Coupé, které jsme již mohli obdivovat na prvních oficiálních fotografiích. Z reklamního spotu se zdá, že C55 AMG je vybaven volitelnou panoramatickou skleněnou střechou moonroof. O voze se toho příliš ještě neví. Vůz by měl být poháněn přeplňovaným twin-turbo 5,5 litrovým osmiválcem z S63 AMG a CLS63 AMG. Přestože je to neoficiální informace, tak by V8 měla mít výkon 315kW (422 koní) s funkcí multi-cylinder, která slouží z deaktivaci válců pro lepší spotřebu paliva v době kdy není potřeba plného výkonu.

Dále tu máme Roadster SLS AMG, kterému to na videu opravdu sluší a má tak zcela jistě našlápnuto k výborným prodejním číslům, stejně jako jeho sourozenec.  Pod kapotou se ukrývá osmiválec o objemu 6,3l (6208 ccm) s výkonem 420kW (571 koní) a 650Nm točivého momentu. Ten bude standardně propojen se sedmi-rychlostní dvou-spojkovou převodovkou, která umožní zrychlit vozu z nuly na 100km/h za 4,0 vteřiny a maximální rychlost se zastaví na hodnotě 309km/h. To jsou hodnoty jen o málo horší, než u modelu s pevnou střechou (3,8 vteřin a 317km/h).

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz