6

Citroen DS5 2015 odhalen

17. 2. 2015 • Novinky

Citroen uskutečnil online premiéru svého faceliftovaného DS5, které se oficiálně představí světu už 3. března 2015 na autosalonu v Ženevě. Vůz má nové pojetí mřížky chladiče a celkově se již tak svěží design ještě více osvěžil a přiostřil, prostě prémiový hatch-back, jak má být. Příklad si bere z faceliftovaného modelu DS3. Led-xenonové světlomety jsou samozřejmostí. Chromované koncovky výfuku, líbivá kola, prostě vypadá úžasně!

Interiér nabídne spoustu luxusu (na danou třídu) a určitě i dostatek pohodlí. Na obtíž budou možná jen dvojité přední sloupky, přes které půjde špatně vidět. Mezi zajímavé prvky výbavy patří například nový systém s dotykovou obrazovkou, který dokáže zobrazit obsah Vašeho mobilního telefonu na dotykovém displeji, elektrická sedadla s pamětí, vyhřívání snad úplně všeho a hudbu si poslechnete pomocí audia Denon.

Mezi bezpečnostními systémy se objeví varování vyjetí z pruhů, inteligentní kontrola trakce, hlídání mrtvého úhlu, head-up displej, couvací kamera a spousta dalších.
V motorovém prostoru se ukážou nejnovější PSA motory. THP 165 – 165 koní, 240 Nm. BlueHDi 120 – 120 koní, 300 Nm. BlueHDi 180 – 180 koní, 400 Nm a v poslední řadě hybrid s náhonem na všechna čtyři kola, 2.0 turbodiesel – 163 koní + 37 koní elektromotoru.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz