nissan-almera-tinao

Toto jsou ta nejspolehlivější auta. Některá byste zde nečekali

26. 6. 2019 • Zábava

Zajímá vás při výběru vozu hlavně jeho spolehlivost? Chcete se vyhnout nákladům spojeným s různými opravami? Aby vás vůz vozil po co nejdelší dobu? V tom případě vás určitě bude zajímat následný žebříček, který se věnuje právě výběru těch nejspolehlivějších aut.

Jednotlivé vozy byly porovnávány podle Indexu spolehlivosti, který podrobně sleduje, co se na daných vozech kazí, a jak drahá je následná oprava. Je přece rozdíl mezi opravou za několik tisíc a tou, během níž strávíte pár minut u mechanika a přijde vás jen na pár stovek. Do tohoto průzkumu se pustila britská pojišťovna Warranty Direct a od každého modelu bylo pozorováno minimálně 50 kusů.

Mitsubishi Lancer

Samozřejmě se tady nebavíme o sportovní verzi EVO, ale o menším rodinném voze, jež je předháněn pověstí o své vlastní spolehlivosti. Jakmile se objeví v bazaru, tak je ve chvilce pryč. Ještě častěji se prodává rovnou mezi známými. Koupit se dá ve variantě s benzínovým i naftovým motorem a mezi jeho hlavní přednosti patří kvalitní brzdy, převodovka, motory a řízení.

Toyota iQ

Toyota je v podobných žebříčcích klasikou a nikoho zřejmě nepřekvapí. Nepotěší však průměrná cena opravy, která je vysoká, ale vůz pokazí se jednou za uherský rok. IQ je navíc čtyřmístné a velmi mrštné autíčko, které obstálo i v bezpečnostních testech na výbornou. Do města nesmrtelný ideál.

Honda Jazz

Honda Jazz je vlastně taková japonská Fabie. U nás se ale ani zdaleka tak dobře neprodává a nikdy ani neprodávala. Najít ji jako ojetou není snadný úkol, majitelé se jí totiž jen neradi zbavují. Disponuje totiž abnormálně prostorným interiérem a velice nízkou spotřebou. Navíc se dlouhá léta zařazuje mezi nejspolehlivější automobily světa.

Honda Insight

Nejčastěji se setkáváme se starší hybridní variantou, což byla odpověď na Toyotu Prius. Bohužel ne tolik úspěšnou, a tak ji Honda stáhla z našeho trhu. Pokud ji však najdete v nabídce ojetých vozů, neváhejte a kupujte. Její spolehlivost je totiž vysoká a mezi hybridními vozy patří k tomu nejlepšímu vůbec.

Nissan Almera Tino

Překvapení na konec, tato rodinná “šeredka” totiž patří mezi vůbec to nejspolehlivější, co na silnicích jezdí. Jen se teda musíte smířit s tím designem, ale uvnitř má spoustu místa, přihrádek, velký kufr… znáte to.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz